Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Λουκούλια γεύματα!!!

Αγαπητοί μου  αναγνώστες και αναγνώστριες,
      Επιτέλους σήμερα είναι μέρα ξεκούρασης και αφού το πρόγραμμα δεν προβλέπει τίποτα αποφάσισα να αφιερώσω λίγο χρόνο στο blog μου! Η ζωή στην  πόλη  με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο μετά την Μελβούρνη(http://epirus-tv-news.blogspot.com/2011/08/blog-post_6442.html ) συνεχίζεται το ίδιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική! Σήμερα ελπίζω να καταφέρω να γεμίσω λίγο μπαταρίες γιατί οι προηγούμενες 2 μέρες ήταν γεμάτες δραστηριότητες! Προσπαθώ να βρω με ποιόν τρόπο μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας, γιατί πολλοί μου λέτε πως δεν μπορείτε!
      Την Τρίτη έγινε το διεθνές δείπνο, στο οποίο καθένας έπρεπε να φτιάξει ένα φαγητό από την πατρίδα του! Εγώ έφτιαξα χωριάτικη σαλάτα( την είχα τεστάρει ήδη από το πάρτι στο σπίτι μου και η επιτυχία ήταν σίγουρη!) και τζατζίκι! Περιττό να σας πω, ότι η επαφή με άλλους πολιτισμούς σου προξενεί ιδιαίτερη βαρυστομαχιά! Τα πιάτα ήταν τόσα πολλά, ώστε, ακόμα και λίγο να δοκίμαζες από όλα, δεν υπήρχε περίπτωση να μην νιώσεις Βεζούβιος έτοιμος να εκραγεί! Το δικό μου σχέδιο πτήσης ήταν να δοκιμάσω πρώτα τα αλμυρά πιάτα, που δεν είχα φάει ποτέ πριν( ντρέπομαι που το λέω, αλλά αναγκάστηκα να θυσιάσω τις ιταλικές μακαρονάδες και τις γαλλικές μπαγκέτες και τυριά!) και να κλείσω το πρόγραμμα με τα γλυκά! Η αλήθεια δεν θυμάμαι από πού ήταν το κάθε φαγητό… Το μόνο που θυμάμαι είναι μια τέλεια γερμανική  black forest, ένα σοκολατένιο κέικ από την Ρουμανία νομίζω, τις σοκολάτες από το Βέλγιο και τα σουηδικά κεφτεδάκια! Στην συνέχεια, αφού μαζεύτηκαν τα φαγητά(έμεινε αρκετό φαί και για την επόμενη μέρα…)ξεκίνησε το πάρτι! Επιστημονικά ανεξήγητο παραμένει το πώς καταφέραμε μετά από τόσα μεζεδάκια(!) να σηκωθούμε έστω από την καρέκλα, πόσο μάλλον να χορέψουμε! Δεν υπήρχε χώρος ούτε για λίγη μπύρα! Το σίγουρο είναι πως ήταν μια από τις καλύτερες βραδιές μέχρι στιγμής!












     

     Την επόμενη μέρα, Τετάρτη , μετά το μάθημα γερμανικών ακολούθησε ξενάγηση στη μεγαλύτερη ζυθοποιεία(brauerei της Βιέννης (''ottakringer''). Μετά την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου ακολούθησε δωρεάν δοκιμή(!) μπύρας συνοδευόμενη από  pretzels. Ούτε που θυμάμαι πόσα είδη μπύρας υπάρχουν αλλά απέφυγα να τις δοκιμάσω όλες, λόγω του κακού παρελθόντος μου, παραμένοντας προσηλωμένος  στην προσπάθεια να μην παχύνω εδώ! Μια πολύ νόστιμη μπύρα, που θυμίζει περισσότερο χυμό παρά μπύρα, είναι η μπύρα με βατόμουρο! Αφού τελείωσε το κουραστικό έργο της δοκιμής της μπύρας, ακολούθησε ένα ακόμα ‘’ερασμιώτικο’’  γεύμα! Επιτέλους έφτασε η μέρα να δοκιμάσω το βιεννέζικο schnitzel! Η αναμονή με δικαίωσε και με το παραπάνω! Το εστιατόριο που πήγαμε είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Βιέννη για να φάει κανείς schnitzel, η μερίδες είναι υπερβολικά μεγάλες( κάτι που δυστυχώς δεν γνωρίζαμε πριν παραγγείλουμε) και η τιμές πάρα πολύ καλές! Στο τέλος της ημέρας η κούραση που είχε σωρευτεί από τις δυο τελευταίες ημέρες ήταν τόσο μεγάλη, ώστε για όλους ο ύπνος ήταν το καλύτερο after!










4 σχόλια:

  1. Γεια σου Γιώργο, εγώ μια χαρά comment αφήνω ! Και πολύ ωραία φαγητα. Καμία βόλτα από Γενεύη θα έρθεις; Χαιρετισμούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει καλύτερο... μπύρα κ καλό φαγητό!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι επιτέλους!! έμαθα να κάνω σχόλιο...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμένω τα σχόλιά σας!