Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη!!!


Αγαπητοί μου αναγνώστες και αναγνώστριες,
      Μετά από 10 μέρες είμαι πάλι πίσω από το ταξίδι στην Ευρώπη ,αρκετά κουρασμένος αλλά γεμάτος νέες εμπειρίες!  Το euro trip ήταν για μένα τα τελευταία χρόνια ένα όνειρο ζωής . μετά από  10 γεμάτες μέρες, ταξιδιού, 45 περίπου ώρες διαδρομών με τρένο, 5 χώρες και 8 πόλεις  μπορώ να πω πως αυτό το όνειρο μετατράπηκε σε εμπειρία ζωής!
     Αφορμή για αυτό το ταξίδι ήταν το Oktoberfest  στο Μόναχο. Ο σύλλογος ,που οργανώνει τις δραστηριότητες των φοιτητών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus στην Βιέννη, είχε προγραμματίσει εκδρομή στο Μόναχο αυθημερόν, με δυο νυχτερινές διαδρομές από και προς την Βιέννη! Στην παρέα μου μας φάνηκε αυτό το πρόγραμμα εξαντλητικό  και αποφασίσαμε να ελέγξουμε μήπως μπορέσουμε να οργανώσουμε αυτό το ταξίδι μόνοι μας. Κοιτάζοντας τα εισιτήρια του τρένου διαπιστώσαμε πως θα ήταν πολύ πιο οικονομικό να πάρουμε  το δεκαήμερο εισιτήριο  interrail παρά το μετ’επιστροφής εισιτήριο για Μόναχο! Το εισιτήριο interail μας έδινε 5 ήμερες απεριόριστων διαδρομών με τρένο σε διάστημα 10 ημερών . Η απόφαση ήταν εύκολη και γρήγορη! 4 μέρες μετά, την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, το ταξίδι μας άρχισε!
   Η παρέα ευτυχώς ήταν αρκετά μικρή  ώστε να μπορεί να είναι αρκετά ευκίνητη και να μην υπάρχουν πολλά προβλήματα συνεννόησης και επικοινωνίας! 4 άτομα, 2 κορίτσια και 2 αγόρια ήταν νομίζω το ιδανικό σχήμα γι’ αυτό το ταξίδι! Οι 2 κοπέλες ,η Hanna  καιAnniina, είναι από την Φινλανδία και το 4ο μέλος, ο Daniel, είναι από την Σουηδία!

       Κοινή απόφαση όλης της παρέας ήταν αυτό το ταξίδι να μην είναι αυστηρά προγραμματισμένο. Νομίζω αυτή είναι και η ομορφιά του! Έχοντας ένα εισιτήριο στο χέρι και ένα net book αποφασίζεις με βάση τη διάθεση σου, τα δρομολόγια , τις αποστάσεις και το τι συναντάς σε κάθε πόλη, ποσό καιρό θα μείνεις και πού θα πας μετά! Το μόνο που ήταν σίγουρο ήταν πώς πρώτος σταθμός θα ήταν το Μόναχο και μόνο για μια νύχτα γιατί λόγω του octoberfest ηταν αρκετά δυσκολο να βρείς οικονομική διαμονή! Το αρχικό γενικό πλάνο ήταν μετά το μόναχο να κατευθυνθούμε στην βόρεια Ιταλία για λίγες μέρες και στη συνέχεια να τελειωσουμε το ταξίδι μας στην ανατολική ευρώπη, κυρίως στην Σλοβενία και την Κροατία! Συγκρίνοντας αυτό το αρχικό πλάνο με το τελικό σχήμα του ταξιδιού θα νόμιζε κανείς πως μια αντίστοιχη παρέα μας έκλεψε τα εισητήρια και αποφασισε να ακολουθήσει την δική της διαδρομή! Μετά την βόρεια Ιταλία αλλάξαμε τελειως πορεία πλευσης και κατευθηνθηκαμε προς την νότια Γαλλία, την γαλλική Ριβιέρα και στην συνέχεια ξανα προς την κεντρική ευρώπη! Το τελικο ταξίδι, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετα από πολλες ζυμώσεις και μικρές διαφωνίες, είναι το εξής:
Μερα 1η: Μόναχο-Oktoberfest

Μέρα 2η: Μόναχο- κεντρική πόλη, ολυμπιακές εγκαταστάσεις


Μέρα 3η: Βενετία

Μέρα 4η: Μιλάνο

Μέρα 5η: Νίκαια

Μέρα 6η: Μονακό- Νίκαια

Μέρα 7: Λυών

Μέρα 8: Γενεύη

Μέρα 9η:Γενεύη- CERN

Μέρα 10η: Μόναχο- Dachau  


Παρατήρηση 1η: στην ερώτηση αν είναι δυνατον μεσα σε τόσες λίγες μέρες να γνώρισεις τόσες πόλεις η απαντηση μου είναι πως σίγουρα δεν  φεύγεις νιώθοντας κάτοικος της εκάστοτε πόλης αλλά σίγουρα , αν τα πόδια σου αντέχουν, αποκτάς μια πολύ δυνατη γεύση του χαρακτηρα  και των βασικών αξιοθεάτων της! Σε μεγάλες πόλεις εξάλλου, όπως το Μόναχο για παράδειγμα, μπορεί κανείς να βρει δωρεάν ξεναγό που θα του δείξει μεσα σε διαστημα 3-4 ώρων  το top 10 της πόλης και θα τον βοηθήσει να ρίξει μια γρηγορη αλλά σαφή ματιά στην πόλη! Τους ξεναγους αυτους μπορείτε να τους βρείτε μέσω του ιντερνετ . Συνήθως οργανωνονται αρκετές ξεναγησεις σε καθημερηνη βάση στις μεγαλυτερες πολείς του κόσμου και δεν υπάρχει κάποια χρέωση απλά δίνεται κατά την κρίση σας μπουρμπουάρ! Συνήθως 5-10  αρκούν! Αν πάλι ερωτευτείς την πόλη με την πρώτη ματιά μπορείς πάντα να μείνεις σε αυτή μέχρι να λήξει το εισιτήριο σου ή να επιστρέψεις ξανά στο μέλλον!
Παρατήρηση 2η: Μετά από αυτό το ταξίδι μπορώ να πω πως παρ΄όλες τις διαφορές που έχουν οι ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ τους, πάντα υπάρχει κάτι κοινό που σε κάνει να νιώθεις οικεία σε όποια πόλη και να βρίσκεσαι! Σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη θα βρεις ένα στοιχείο που θα σου θυμίζει μία άλλη. Η αρχιτεκτονική, η φύση, οι άνθρωποι, φαίνεται να έχουν τελικά περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι καθεδρικοί ναοί. Όλες οι πόλεις που επισκεφτήκαμε είχαν ως ένα από τα βασικά τους αξιοθέατα έναν καθεδρικό ναό.. Νομίζω πως μου είναι αδύνατον πλέον να θυμηθώ σε ποια πόλη ήταν ο κάθε ναός!

Παρατήρηση 3η: τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν ξεχωριστά post για κάθε στάση του ταξιδιού παράλληλα με τα τακτικά post που αφορούν στην καθημερινότητα στην Βιέννη! Πιστεύω πως έτσι θα μπορέσω να μοιραστώ όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες και εικόνες μαζί σας! Είναι σαν να κάνω αυτό το ταξίδι ξανά αλλά με συνοδοιπόρους εσάς αντί για την Ηanna, την Anniina και τον Daniel!


  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τα σχόλιά σας!