Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ημερολόγιο 29/11- 16/12!!!

 Αγαπητοί μου αναγνώστες και αναγνώστριες,
ακόμα τρεις ευχάριστες εβδομάδες στην χριστουγεννιάτικη Βιέννη έφτασαν στο τέλος τους. Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα γράφω το τελευταίο ημερολόγιο για φέτος, γιατί σήμερα το βράδυ φεύγω για Φιλανδία, όπου θα μείνω για 11 μέρες, περνώντας τις διακοπές των Χριστουγέννων με καλούς φίλους και για πρώτη φορά μακριά από την οικογένεια μου ( μου φαίνεται ήδη περίεργο αλλά πιστεύω πως το να περάσεις τα Χριστούγεννα σε ένα άλλο μέρος με διαφορετικά έθιμα είναι κάτι απόλυτα ενδιαφέρον και σίγουρα μια υπέροχη εμπειρία). Όταν γυρίσω θα μου έχει μείνει μόνο ένας μήνας ερασμιώτικης ζωής, κάτι που μου ακούγεται τρομακτικό. Το γεγονός επίσης ότι αποχαιρέτισα μερικούς καλούς φίλους που δεν θα γυρίσουν μετά τα Χριστούγεννα (μέσα σε αυτούς και ο συγκάτοικος μου) κάνει το τέλος να φαντάζει ακόμα πιο κοντά και ακόμα πιο δύσκολο! Συγκεντρώνω όμως όλη μου την θετική ενέργεια και όλες μου τις σκέψεις στο να εξασφαλίσω ότι ο Γενάρης θα είναι ο καλύτερος μήνας όλου του εξαμήνου και ότι το φινάλε θα είναι επικό!!!
Ο συγκάτοικος μου!!! Δυστυχώς, επιστρέφει μόνιμα στις  Η.Π.Α, κατά την διάρκεια των  γιορτών! Για καλή  μου τύχη ταιριάξαμε πολύ!


  Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες κύλισαν χωρίς πολλές δραστηριότητες γιατί είχα μερικές μέρες αρκετές ώρες μαθημάτων, τα οποία όμως τελείωσαν επιτυχώς και επίσης επειδή για μερικές μέρες οι καλύτεροι μου φίλοι έλλειπαν σε ταξίδια! Έτσι, ευτυχώς, αυτό το post θα είναι αρκετά σύντομο γιατί πρέπει να ετοιμάσω και βαλίτσες κάποια στιγμή!
  Αγαπημένη συνήθεια πλέον είναι το να μαζευόμαστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι του Henrik και να μαγειρεύουμε. Ο βασικός πυρήνας αποτελείται συνήθως από τον Henrik, τις δυο συγκατοίκους του και εμένα ενώ μερικές φορές καλούμε 2-3 ακόμα καλούς φίλους! Συνήθως μαγειρεύω εγώ γιατί όλοι αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και οι συγκάτοικοι του Henrik φτιάχνει το επιδόρπιο! Ο Henrik συνήθως παρακολουθεί ή αρκείται σε ρόλο βοηθού κουζίνας γιατί δεν φημίζεται για το ταλέντο του στην μαγειρική!
Πρώτη φορά στην ζωή μου έφτιαξα γεμιστά, έπειτα από απαίτηση της Nathalie! 4  άτομα φάγαμε όλο το ταψί που βλέπεται σε μια βραδιά! Ευτυχώς πέτυχαν!!

Αυτό είναι μια δική μου συνταγή με κοτόπουλο, μπαλσάμικο και φέτα!

  Οι σημαντικότερες στιγμές των τελευταίων εβδομάδων ήταν οι εξής:
  • Την Τετάρτη  (30/11) μετά από ένα πρωινό τεστ σε ένα από τα μαθήματα που παρακολουθώ (ευτυχώς το πέρασα!) είχα λίγο ελεύθερο χρόνο και αποφάσισα να επισκεφτώ μια έκθεση  ζωγραφικής, που φιλοξενείται στην Βιέννη αυτό τον καιρό με τα πιο σημαντικά έργα του Κολομβιανού ζωγράφου, Botero! Αν και όχι μεγάλος φαν της μοντέρνας τέχνης, ο Botero είναι από τους λίγους εκπροσώπους της που μου αρέσουν και εκτιμώ, ίσως γιατί τα μηνύματα στους πίνακες του, με τα ευτραφή μοντέλα, γίνονται πιο εύκολα κατανοητά!


  • Την Παρασκευή (2/12), αποφασίσαμε με τον Henrik(με τον οποίο λόγω των ταξιδιών μας και των επαγγελματικών του υποχρεώσεων δεν είχαμε συναντηθεί για παραπάνω από μια εβδομάδα) να πάμε να δοκιμάσουμε επιτέλους την περιβόητη Sachertorte, αφού θεωρείται ένα από τα πράγματα , που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει οποιοσδήποτε επισκεφτεί την Βιέννη! Η αυθεντική πωλείται μόνο στο Sacher Hotel και προσωπικά δεν με ενθουσίασε αφού δεν ήταν κάτι φοβερό παρά ένα στεγνό σοκολατένιο κέικ με μια λεπτή στρώση μαρμελάδας νομίζω! Αξίζει όμως την δοκιμή!




  Το βράδυ της ίδιας μέρας είχε προγραμματιστεί ένα Weihnachtsmärkte Tour! Αφού συναντήσαμε μερικές καλές φίλες επισκεφτήκαμε 3 από τις ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης, προσπαθώντας να αποφασίσουμε ποια έχει το καλύτερο Gluhwein και ποια γεύση Punsch προτιμάμε! Επισκεφτήκαμε την αγορά στο Belvedere, στην Karlsplatz και στην Mariatheresienplatz! H βραδιά τελείωσε με λίγη μπύρα σε 2 τοπικά μπαρ και για after ταινία στο σπίτι του Henrik!!!





  • Την Κυριακή (4/12) ήταν η πρώτη από τις 2 χριστουγεννιάτικες συναυλίες της χορωδίας του πανεπιστημίου, αν και στην δεύτερη, που έγινε την επόμενη Κυριακή δεν πήγα γιατί το προηγούμενο βράδυ είχα ξενυχτήσει και δεν άντεχα να πάω να τραγουδήσω! Η συναυλία, αν και είχε 14€ είσοδο ήταν sold out και πήγε πολύ καλά!
  • Μετά από 3 μέρες ολοήμερου μαθήματος (στις 5-7/12 είχα ένα block course, που διήρκεσε μόνο για 3 μέρες από τις 10.00  όμως μέχρι τις 17.00!)  στις 8-10/12 επισκέφτηκα την Πράγα, μια από τις ωραιότερες πόλεις, που έχω επισκεφτεί ποτέ και για την οποία θα ακολουθήσει φυσικά ξεχωριστό post!!!
  • To Σάββατο το απόγευμα γύρισα εσπευσμένα από την Πράγα γιατί είχε γενέθλια ο Henrik και γιαυτό τον λόγο έκανε ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσει τα 28α του γενέθλια! Το όνομα του πάρτι ήταν "The Slutty Santa Party" και το concept ήταν να έρθουν όλοι ντυμένοι φορώντας κόκκινα, ενώ το επίθετο slutty μπήκε για να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρων ο τίτλος!!! Αυτό το πάρτι το περίμενα πως και πως αλλά δυστυχώς γύρισα από την Πράγα στις 18.00 και πήγα κατευθείαν στο πάρτι με αποτέλεσμα να είμαι πολύ κουρασμένος και να μη το ευχαριστηθώ όσο ήθελα!!!











  • Την Κυριακή (11/12) ήταν η σειρά του Ισπανού συγκάτοικου να μαγειρέψει ένα δείπνο. Δυστυχώς, μάλλον δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να μαγειρέψουν όλοι! Παρ'όλα αυτά ο Victor     έφτιαξε μια αρκετά νόστιμη ισπανική Paelya!

  • Την Δευτέρα (12/12) ήταν το τελευταίο από τα 10 μαθήματα salsa και αποφασίσαμε με τους υπόλοιπους να κάνουμε το απόγευμα λίγο πιο ιδιαίτερο! Πριν το μάθημα συναντηθήκαμε στην Weihnachtsmarkt του  Schönbrunn για ένα punsch και μετά το μάθημα πήγαμε για σοκολάτα στο διάσημο Hawelka Cafe (άλλο ένα must για όλους τους τουριστικούς οδηγούς αφού σε αυτό έχουν πιει καφέ πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες!) το οποίο είναι αρκετά όμορφο αλλά η σοκολάτα και ο καφές δεν δικαιολογούν την φήμη του!




  • Το επόμενο πρωί συναντήθηκα με την Hanna για να περπατήσουμε λίγο στην Χριστουγεννιάτικη Βιέννη!!! Αρχικά πήγαμε στο Belvedere, μετά πήγαμε στην Karlsplatz, στην συνέχεια στην Naschmarkt και τελειώσαμε την τεράστια βόλτα με σοκολάτα στην Mariahilferstrasse!!! Ήταν μια από τις πιο ωραίες βόλτες αφού ο καιρός ήταν πολύ καλός και η παρέα πολύ ενδιαφέρουσα!








  • Τέλος, εχθές, Πέμπτη (15/12) κανονίσαμε με όλη την παρέα να μαζευτούμε στο σπίτι της Stephanie για να φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα μας μπισκότα! Ήταν η καλύτερη ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι μαζί για τελευταία φορά πριν τα Χριστούγεννα, να ανταλλάξουμε ευχές και να αποχαιρετίσουμε άτομα που δεν θα γυρίσουν μετά τα Χριστούγεννα!













  Το τελευταίο ημερολόγιο για φέτος έφτασε στο τέλος του...Δεν είμαι σε καμιά διάθεση να κάνω απολογισμό της χρονιάς.Θα έχω χρόνο για απολογισμούς όταν γυρίσω πίσω. Έτσι κι αλλιώς δεν νιώθω ότι τελειώνει κάτι! Το 2011 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές της ζωής μου και ελπίζω το 2012 να είναι ακόμα καλύτερο!
 Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές! Μην ξεχνάτε να εκτιμάτε ό,τι έχετε και να αγαπάτε τους ανθρώπους που σας αγαπούν! Ακόμα και αν τα πράγματα είναι δύσκολα στην Ελλάδα, νομίζω ότι ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά και μια καλή κουβέντα είναι το καλύτερο δώρο!!! Ίσως στο εξής να αρχίσουμε να εκτιμάμε ξανά αυτά τα μικρά αλλά σημαντικά πράγματα!







4 σχόλια:

  1. Το αντίθετο νομίζω Σοφία μου! Ελπίζω και εσύ να περνάς καλά! Καλά Χριστούγεννα και σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου και τις ευχές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλές γιορτές!! Μακάρι όλες οι στιγμές του νέου έτους να είναι τόσο ευχάριστες για σένα όσο αυτοί οι υπέροχοι μήνες που ζεις εκεί!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ Γιώ-κω μου! Εύχομαι και σε εσένα η χειρότερη στιγμή του νέου έτους να είναι ίδια με την καλύτερη στιγμή του 2011!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμένω τα σχόλιά σας!