Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μια έκτακτη ανάρτηση με κομμένη την ανάσα,η οποία όμως επιβάλλεται!
Συγχαρητήρια αδελφούλα!!!!!!
Μόλις έμαθα ότι η αδελφή μου κατάφερε να περάσει στην Ικάρων!
Μπράβο κούκλα!!!Να πέτας πάντα στα σύννεφα όχι μόνο για επαγγελματικούς λόγους αλλά κυρίως από χαρά!
Είμαι περήφανος για σένα!!!Η Ελλάδα είναι πλέον ασφαλής!Ο ουρανός θα έχει άλλο χρώμα για μένα πλέον!
Σ'αγαπώ!

Βιέννη: Έρωτας με την πρώτη ματιά!!!

Αγαπητοί μου αναγνώστες,

Είναι το πρωί της τρίτης μέρας εδώ και, αφού ξύπνησα νωρίτερα γιατί σήμερα αρχίζουν τα εντατικά μαθήματα γερμανικών, λέω  να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου από την πρώτη μέρα στην Βιέννη!
Αρχικά, το hostel που μένω, αν και αρκετά θορυβώδες είναι πολύ καλύτερο απ’ ότι περίμενα ή μάλλον ένα από τα καλύτερα μέρη που έχω μείνει ποτέ! Μοντέρνα διακόσμηση και πολύ κοντά στο κέντρο με τα πόδια!
Το Σάββατο  όταν έφτασα ήμουν αρκετά κουρασμένος και έτσι αποφάσισα να ξεκουραστώ και να αναβάλω την πρώτη εξερεύνηση για την επόμενη μέρα! Ξυπνώντας εχθές  λοιπόν για αδιευκρίνιστους λόγους από τα άγρια χαράματα(από τις 7 παρακαλώ), και αφού  με μεγάλη δυσκολία διάλεξα πρωινό από τον γεμάτο μπουφέ πρωινό για να καλύψω την ζωώδη πείνα που είχα ήδη από το προηγούμενο βράδυ ,για την οποία όμως δεν μπορούσα να βρω τίποτα για να την ξεγελάσω εδώ κοντά, ξεκίνησα για την πρώτη μου γνωριμία με την πόλη!
Βάζοντας σαν προορισμό το πανεπιστήμιο και αποφασίζοντας να μην πάρω  το μετρό αφού μου είχαν πει ότι η πόλη ‘’παρατιέται’’, ξεκίνησα την εξερεύνηση με έναν μικρό χάρτη που μου έδωσαν από το hostel!Εντυπώσεις :
v  Αυτή η πόλη είναι πανέμορφη! Πραγματικά είναι βγαλμένη από άλλο αιώνα! Περπατούσα χωρίς να με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το που θα φτάσω! Ήθελα απλά να δω όσο το δυνατόν περισσότερα μπορούσα! Νεοκλασικά κτήρια πολύ καλά συντηρημένα, τεράστια πάρκα, πεζοδρομημένο κέντρο, καμιά διάθεση να γίνει ‘’μοντέρνα’’! Δεν λείπουν βεβαίως και γύρω από το κέντρο πιο σύγχρονα οικοδομήματα αλλά ακόμα και αυτά είναι πλήρως εναρμονισμένα με τον περιβάλλοντα χώρο! Σε αυτό το περιβάλλον όταν περπατάς μόνος( χαράματα Κυριακής εννοείται πως μόνο εγώ και οι οδοκαθαριστές ήμασταν έξω) ορισμένες στιγμές νιώθεις άβολα που περπατάς με jeans γιατί νομίζεις πως θα περάσει κανείς με ρούχα άλλης εποχής και θα σε περάσει για τρελό! Ξεκίνησα να βγάζω φωτογραφίες αλλά μετά από λίγο σταμάτησα γιατί θα γέμιζα την κάρτα μνήμης από την πρώτη μέρα!  Η αλήθεια όμως είναι πως δεν θα μου φαινόταν παράλογος κάποιος, αν μου έλεγε  πως ίσως τόση πολυτέλεια και διακόσμηση καταλήγει υπερβολική ή πληκτικά όμορφη! Το μάτι όμως μπορεί σε ορισμένα σημεία να κουράζεται από την λεπτομέρεια και την πληθώρα ερεθισμάτων, αλλά σίγουρα λίγα μέτρα αργότερα σε περιμένει ένα ακόμα τεράστιο και προσεγμένο πάρκο για να το ξεκουράσεις!

Χρειάζομαι οπωσδήποτε έναν καλό χάρτη της πόλης!!! Όσες προσπάθειες και να έκανα να βρω το πανεπιστήμιο που θεωρείται από τα κεντρικά αξιοθέατα και ήταν και με ειδικό εικονίδιο στον χάρτη δεν κατάφερα να το βρω! Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι ότι πραγματικά πολλές φορές ένοιωσα σίγουρος ότι πλησιάζω αλλά τελικά κατέληξα στο αντίθετο άκρο της πόλης( πράγμα που σημαίνει και διπλό περπάτημα για την επιστροφή!)
Μετά από  3 ώρες ασταμάτητο περπάτημα αποφάσισα να γυρίσω πίσω γιατί το πιο ενδιαφέρον μέρος της μέρας θα ερχόταν το απόγευμα! Η πρώτη συνάντηση των ‘’ερασμιτών’’ είχε προγραμματιστεί για τις 5.30 το απόγευμα μπροστά από το πανεπιστήμιο(αυτή την φορά προτίμησα την σιγουριά του μετρό!) με κατεύθυνση ένα ‘’Heuriger’’. Tα Βιεννέζικα Heuriger είναι οινοπωλεία μέσα στους βιεννέζικους αμπελώνες στα οποία μπορεί κάποιος να δοκιμάσει το φετινό κρασί και ντόπιους μεζέδες!
Μετά από ταξίδι μιας περίπου ώρας φτάσαμε σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα προάστια  της Βιέννης  και καταλήξαμε σε ένα μαγαζί που θύμιζε πολύ ελληνική ταβέρνα! Αρχικά δοκίμασα ένα Weisser  Spritzer( λευκό κρασί αραιωμένο με ανθρακούχο νερό) και μετά συνέχισα με πραγματικά πολύ εύγευστη βιεννέζικη μπύρα!
Η πρώτη μέρα κύλισε πολύ όμορφα! Η πρώτη γνωριμία με την Βιέννη έγινε, όπως και η πρώτη γνωριμία με μερικά από τα άτομα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα έγινε και είμαι αισιόδοξος πως με τα άτομα που γνώρισα ο χρόνος εδώ θα περάσει γρήγορα αλλά υπέροχα! Φιλανδοί, σουηδοί και γερμανοί αποτελούσαν την παρέα μου για την πρώτη μέρα! Αλλά οι μέρες που έρχονται προβλέπονται γεμάτες γνωριμίες!
Σας αφήνω για τώρα γιατί σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα γερμανικών και μετά ακολουθεί ξενάγηση στα κτήρια του πανεπιστήμιου! Για το βράδυ έχει προγραμματιστεί clubbing!












Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

VIENNA CALLING!

  Καλησπέρα!

     Σας γράφω απο την αίθουσα συγκεντρώσεων του hostel που θα μεινω για τις επόμενες 5 μέρες στην Βιέννη, μέχρι να μετακομίσω μόνιμα στην εστία!
     Η μέρα ήταν γεμάτη αντιθέσεις!Απο τη μία συγκίνηση που αποχαιρέτισα τα αγαπημένα μου πρόσωπα, που ξέρω ότι θα μου λείψουν, και από την άλλη μεγάλη χαρά που έφτασε επιτέλους η μέρα να ξεκινήσει αυτή η εμπειρία!Από τη μία ζέστη και ιδρώτας στην Αθήνα και από την άλλη κρύο και βροχή στην Βιέννη! Απ'ό,τι μου είπαν μέχρι το μεσημέρι είχε πολύ ζέστη αλλά ξαφνικά το απόγευμα φθινοπώριασε! Μάλλον έγινε εσκεμμένα για να πάρω μια πρώτη γεύση αυστριακού καιρού αλλά κάτι μου λεέι ότι με περιμένει περισσότερο κρύο!
    Το σημαντικό είναι ότι κατάφερα να φτάσω επιτέλους μετά από τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία, ένα αρκετά κουραστικό ταξίδι λόγω ανταπόκρισης της πτήσης  με Βελιγράδι και τις αμφιβολίες του ελεγκτή στο αεροδρόμιο για το αν εγώ είμαι εγώ λόγω της παιδικής φωτογραφίας στην ταυτότητα (απο την εποχή που είχα ακόμα μαλλιά και μάλιστα θαμνοειδή!
    Κλείνοντας λίγο σύντομα το πρώτο post μου ως blogger, δεδομένου ότι είμαι μόλις 2 ώρες εδώ, θα ήθελα να σας πω πως μπορεί να είμαι μακριά σας αλλά η αγάπη μου παραμένει το ίδιο δυνατή για εσάς( εννοώ όσους γνωρίζω ήδη και όχι τους εκατομμύρια μελλοντικούς αναγνώστες!αυτοί ας με συγχωρέσουν).Θα μου λείψετε!Περιμένω νέα σας και comments!

Καληνύχτα!