Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ημερολόγιο 24/10-3/11 2011

Αγαπητοί μου αναγνώστες και αναγνώστριες,
    μου φαίνεται σαν να μην πέρασε μια μέρα απ'όταν έγραψα για τελευταία φορά το ημερολόγιό μου. Αυτό έχει αρχίσει να με ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς ο καιρός περνάει πιο γρήγορα απ'ότι θα 'θελα. Βέβαια, το ότι ο χρόνος περνάει γρήγορα συνδέεται άμεσα με το ότι περνάω πολύ καλά. Αυτή την φορά γράφω το ημερολόγιο μου Πέμπτη αντί για Κυριακή, γιατί αύριο φεύγω για τρεις μέρες στην Βουδαπέστη και έτσι δεν θα μπορούσα να το γράψω την Κυριακή! Επίσης, για καλή σας τύχη αυτό το post θα είναι αρκετά μικρό, αφού τις τελευταίες 2 εβδομάδες ήμουν κρυομένος και ασχολούμουν για αρκετό χρόνο κάθε μέρα με κάποιες εργασίες, που πρέπει να κάνω για τα μαθήματα, και επομένως δεν ήμουν τόσο δραστήριος όσο άλλες εβδομάδες! Έχω όμως ορκιστεί να μην αφήσω καμία μέρα να πάει χαμένη στο εξής!
   Η πόλη έχει αρχίσει πλέον να ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για τα Χριστούγεννα. Έχουν αρχίσει να στήνονται οι Χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες θα ανοίξουν γύρω στα μέσα Νοέμβρη! Στα εγκαίνια μιας εξ'αυτών θα τραγουδήσω μαζί με την χορωδία.
    Δεν θα αναφερθώ στις επιμέρους δραστηριότητες καθ'ότι συνεχίζονται κανονικά χωρίς να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό, που χρειάζεται να αναφέρω. Θα ήθελα μόνο να αναφερθώ λίγο στην χορωδία. Αρχικά, νιώθε χαρούμενος γιατί μπόρεσα αυτή την εβδομάδα να βρω την μια ώρα, που είχα χάσει στο κολυμβητήριο πριν δυο Παρασκευές, όπως ανέφερα στο προηγούμενο ημερολόγιο. Κάπως τα κατάφερα πάλι και πήγα αυτή την φορά μια ώρα νωρίτερα στην χορωδία, γίνοντας ρεζίλι σε όλη την γυναικεία χορωδία! Το δεύτερο πιο σημαντικό σημείο, στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ, είναι ο μαέστρος της χορωδίας. Είναι τρελός! Αυτό μπορείς να το καταλάβεις από την πρώτη στιγμή, που θα το γνωρίσεις, χωρίς να σου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Είναι η κλασσική φιγούρα μαέστρου, που τραγουδάει όλη την ώρα εξτασιασμένος ενώ πότε δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να αργήσεις στην πρόβα ή να ξεχάσεις τις παρτιτούρες σου γιατί σε περιμένει δημόσια ''διαπόμπευση''. Το πράγματα γίνονται χειρότερα αν είσαι σοπράνο( ευτυχώς δεν είμαι)! Για κάποιο λόγο νομίζω ότι τις μισεί και φέρνει συνέχεια  κομμάτια στα οποία η χαμηλότερη νότα δεν υπάρχει ούτε στο πιάνο!!! Τέλος, φέρνει συνέχεια πολύ δύσκολα κομμάτια, που κάπως τα καταφέρνει και μας τα μαθαίνει σε μια πρόβα, τα οποία όμως θα τα τραγουδήσουμε μόνο σε μια χριστουγεννιάτικη συναυλία μάλλον.  Σε όλες τις εκδηλώσεις θα πούμε κομμάτια που τους ρίξαμε μια γρήγορη ματιά εχθές και θα τα επαναλάβουμε  μια ώρα πριν την συναυλία!!! Αν αυτά δεν είναι σημάδια τρέλας τότε πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ για την δική μου λογική!
    Οι πιο σημαντικές στιγμές των προηγούμενων δυο εβδομάδων ήταν οι εξής:

  • Την προηγούμενη Τετάρτη ήταν η εθνική γιορτή της Αυστρία(26/10), στην οποία νομίζω ότι γιορτάζουν την αποχώρηση των Μεγάλων Δυνάμεων μετά το τέλος το Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την απόφαση να διατηρεί στο εξής στάση ουδετερότητας στις διεθνείς σχέσης. Πολλά μουσεία είχαν ελεύθερη είσοδο και έτσι αποφασίσαμε να πάμε στην εθνική βιβλιοθήκη και στη συνέχεια να δούμε λίγο τις εκδηλώσεις εορτασμού. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να δούμε την παρέλαση( αν και νομίζω δεν είχε τόσο ενδιαφέρον όσο οι παρελάσεις στην Ελλάδα) αλλά στο κέντρο της πόλης γίνονταν διάφορες εκδηλώσεις σχετικές με την εθνική γιορτή! Όσον αφορά την Βιβλιοθήκη, είναι αρκετά μικρή αλλά πολύ όμορφη!






  • Την επόμενη μέρα, Πέμπτη, μια καλή μου φίλη και ντάμα μου στην salsa, Saara, είχε τα γενέθλια της. Αποφάσισε να τα γιορτάσει παίζοντας  bowling (δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι κέρδισα εγώ βεβαίως στην ομάδα μου!!!),  και στην συνέχεια πήγαμε σε ένα από τα μεγαλύτερα club της Βιέννης,το Praterdorm, που για κάποιον λόγο κάθε Πέμπτη έχει δωρεάν είσοδο για φοιτητές και δωρεάν ποτά αξίας 20€!!! 
Η εορτάζουσα φίλη μου Saara!






  • Την Κυριακή το πρωί οργανώθηκε επιτέλους το δεύτερο brunch, πάλι στο σπίτι του Henrik, με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και περισσότερο κόσμο από το πρώτο. Πραγματικά είναι τόσο ευχάριστο να περνάς τα κυριακάτικα πρωινά-μεσημέρια  με καλούς φίλους, τρώγοντας του σκασμού και συζητώντας επί ώρες για τα πάντα. Σε αυτές τις μαζώξεις συνειδητοποιώ πόσο ωραία περνάω εδώ! Έπειτα από απαίτηση του Henrik έφτιαξα και λουκουμάδες, που είχαν ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από την πρώτη φορά και απέκτησαν ακόμα περισσότερους θαυμαστές! Τέλος, το βράδυ της Κυριακής επέστρεψα στο σπίτι του Henrik για να δούμε μαζί με τις συγκατοίκους του την τελευταία ταινία του Harry Potter!


Αυτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασσικά, πλέον, εδέσματα της παρέας μας. Είναι ένας καρπός, μπορεί να είναι και χουρμάς αλλά δεν είμαι σίγουρος, τυλιγμένος με μπέικον!!!


  • Την Δευτέρα το βράδυ ήταν η μεγάλη νύχτα! Επιτέλους για πρώτη φορά στη ζωή μου συμμετείχα σε ένα πάρτι Halloween!!! H γειτόνισσα του Henrik,που την γνωρίσαμε στο brunch, είχε γενέθλια και διοργάνωσε για να τα γιορτάσει ένα halloween birthday party καλώντας όλη την παρέα!!! Αφού τελειώσαμε το μάθημα salsa πήγαμε κατευθείαν στο σπίτι του Henrik για να μασκαρευτούμε και να πάμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο πάρτι! Πραγματικά πέρασα πάρα πολύ ωραία και νομίζω με τον Henrik κλέψαμε την παράσταση ντυμένοι σαν αρχαίοι Έλληνες!!!





























  • Τέλος, την Τρίτη το βράδυ το αρχικό πλάνο ήταν να πάμε για schnitzel.Τελικά ήμασταν αρκετά άτυχοι γιατί το πρώτο μαγαζί, από τα δύο που προτιμάμε, δεν είχε ελεύθερα τραπέζια και το άλλο ήταν κλειστό γιατί την Τρίτη ήταν πάλι εθνική αργία για κάποιον άγνωστο λόγο εδώ (και μετά λένε ότι εμείς είμαστε τεμπέληδες!). Έτσι αναγκαστικά αλλάξαμε σχέδιο και αφού ξεχάσαμε την πείνα μας τρώγοντας hot dog πήγαμε πάλι στο σπίτι του Henrik κάνοντας άλλη μια cineville βραδιά με τις συγκατοίκους του. βλέποντας την πολύ καλή γερμανική ταινία "Jenseits der Stille", που αφορά στην ζωή μιας κοπέλας, που και οι δύο γονείς της ήταν κωφάλαλοι!  
    Αγαπητοί μου αναγνώστες σας αφήνω τώρα γιατί πρέπει να φτιάξω τη βαλίτσα μου! Ελπίζω να μην σας κούρασα!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τα σχόλιά σας!