Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Μόναχο- Octoberfest!

  Πρώτος προορισμός του ταξιδιού μας, όπως είπα και στο πρώτο post, ήταν το Μόναχο, αφού το Octoberfest ήταν και η αφορμή γι' αυτό το ταξίδι! Ξεκινήσαμε το ταξίδι το πρωί της Τρίτης κατά τις 7.00 και μετά από ταξίδι περίπου 5 ωρών, με ενδιάμεση αλλαγή τρένου στο Salzburg, φτάσαμε στον κρύο κεντρικό σταθμό του Μονάχου. Η πρώτη μας κίνηση ήταν να βρούμε το hostel μας για να απαλλαγούμε από το βάρος του σακιδίου! Η δεύτερη μας κίνηση ήταν να πάμε στο Octoberfest όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορούσαμε για να προλάβουμε να το δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα και επειδή, όπως μας είχαν ενημερώσει φίλοι τις προηγούμενες ημέρες, όσο πιο νωρίς πας, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να βρεις τραπέζι να κάτσεις! Για καλή μας τύχη επειδή ήταν καθημερινή και μεσημέρι η περιήγηση στους χώρους της εκδήλωσης ήταν αρκετά εύκολη και ευχάριστη !
   To Octoberfest διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία 201 χρόνια στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη (17/9- 3/10 ήταν φέτος)! Αφορμή για αυτή την γιορτή ήταν ο γάμος του πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας και της πριγκίπισσας Therese του Sachsen-Hildburghausen στις 12 Οκτώβρη του 1810! Ο πρίγκιπας έδωσε ως γαμήλιο δώρο ένα χωράφι στην πριγκήπισσα! Αυτή όμως δεν ικανοποιήθηκε (φοβήθηκε μάλλον μήπως το ανακαλύψει ο Παπανδρέου και το Δ.Ν.Τ. και της βγει το χωραφάκι ξινό!). Ο πρίγκιπας για να την παρηγορήσει της είπε ότι ''λεφτά υπάρχουν΄΄ και ότι θα ονομάσει το κτήμα προς τιμήν της  Theresienwiese. Για να την χαροποιήσει δε ακόμα περισσότερο οργάνωσε μια μεγάλη γιορτή σε αυτό το κτήμα, στην οποία όλος ο κόσμος ήταν καλεσμένος! Ένα χρόνο μετά, επειδή ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει βασιλικό γαμήλιο πάρτι, οι πολίτες του Mονάχου απευθύνθηκαν στον πρίγκιπα και του πρότειναν να ξαναγιορτάσουν το γάμο! Ο γάμος δεν ξέρω αν στέριωσε αλλά απ'ό,τι φαίνεται το γλέντι ρίζωσε για τα καλά  και περίπου 6.000.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε φθινόπωρο το Μόναχο! Το περίεργο είναι ότι οι περισσότεροι επισκέπτες είναι από την Αυστραλία!
    Στον χώρο του Octoberfest μπορεί να βρει κανείς τα πάντα! Ένα τεράστιο λούνα παρκ, πεντανόστιμα Wurstbrot (είναι παρόμοια με τα hot dog αλλά έχουν πιο νόστιμο λουκάνικο στη θέση του λουκάνικου Φρανκφούρτης), καραμελωμένα ή καλυμμένα με σοκολάτα φρούτα κ.λ.π! Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο της διοργάνωσης είναι οι τεράστιες σκηνές, στις οποίες σερβίρεται μπύρα! Υπάρχουν γύρω στις 15 σκηνές και σε κάθε μια σερβίρεται διαφορετική μάρκα μπύρας! Αν δεν κλείσετε τραπέζι, πράγμα που δεν είχαμε κάνει εμείς, είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε θέση και χρειάζεται ιδιαίτερη υπομονή και τύχη! Το περίεργο είναι ότι δεν μπορείς να παραγγείλεις μισό λίτρο μπύρα. Η μπύρα σερβίρεται μόνο σε ποτήρια του ενός λίτρου και στοιχίζει γύρω στα 9€ ανάλογα με την μάρκα μπύρας! Για τους μη θαυμαστές της μπύρας σερβίρονται συνήθως και άλλα ποτά! Χρήσιμη συμβουλή, νομίζω, είναι να μην παραγγείλετε φαγητό μέσα στη σκηνή γιατί είναι αρκετά ακριβό! Έξω από τις σκηνές υπάρχουν πολλές καντίνες που σερβίρουν γρήγορα και οικονομικά πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές!
   Συνοψίζοντας, νομίζω πως το  Octoberfest ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα εμπειρία! Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται λίγο περίεργο που έχει πάρει αυτές τις διαστάσεις και έχει αποκτήσει αυτή τη φήμη! Σίγουρα είναι πολύ διασκεδαστικό και τεράστιο αλλά το είχα φανταστεί πιο παραδοσιακό! Απο την μια οι περισσότεροι φοράνε τις παραδοσιακές στολές (τα περιβόητα ανδρικά δερμάτινα παντελόνια- Lederhose και τα γυναικία φορέματα- Dirndl)  που κάνουν την εικόνα τόσο όμορφη και η μπύρα είναι τόσο καλή, απο την άλλη όμως σου λείπουν τα παραδοσιακά χαρούμενα Βαυαρικά τραγούδια και το σκηνικό χαλάει όταν ακούς στο Octoberfest Britney Spears και Lady Gaga!!! Συνολικά όμως θα το χαρακτήριζα σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα και θετική εμπειρία και θα πρότεινα στον καθένα να το δοκιμάσει όταν του δοθεί η ευκαιρία!












Υ.Γ: Την μπύρα σιγά- σιγά γιατί ένα λίτρο όπως και να το κάνουμε χτυπάει αν το πιείς γρήγορα !
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τα σχόλιά σας!